• Mountain Horse Flexnotch™-teknik, mjukt och elastiskt vristparti som underlättar häl ner-position.
  • High Density™ Grip yttersula med ribbade zoner för att lättare hålla foten på rätt plats i stigbygeln.
  • Tåligt YKK®-blixtlås baktill.
  • Dold resår på baksidan av skaftet för en mer skräddarsydd passform.
  • ShockX™ ergonomiskt fotbädd som ger en mycket bra stötdämpning.
  • Inbyggd stålgelänk för stabilitet vid ridning och gång.

Höjden mäts sittande från häl till knäveck, vidden mäts runt om det kraftigaste stället på vaden. Ring oss gärna för rådgivning om storlekar och skaftmått innan du beställer! Då kan vi hjälpa till så att du får en ridstövel som passar

Beställningsvara, leveranstid ca 1-2 veckor.

OBS! Ej öppet köp vid näthandel, endast returrätt om du köper/beställer dem i vår butik.

Återgivningen av färgerna på datorn kan skilja sig från de exakta färgerna på varan!

 

Färg

Svart

Skaftvidd

Regular/Regular, Regular/Narrow, Regular/Plus, Short/Regular, Regular/Wide, Tall/Narrow, Tall/Regular

Storlek

37, 38, 39, 40, 41, 42

Att tänka på vid köp av ridstövlar

Vi har över 35 års erfarenhet av att måtta ridstövlar, om du inte har möjlighet att komma in till vår butik så ring gärna innan du beställer så kan vi hjälpa dig med att få en stövel som passar!

Vi säljer ridstövlar av olika typer och fabrikat. Det finns ridstövlar för dressyr, hoppning och allroundridning. En dressyrstövel har en stabil hög bakkappa och ett hårdare skaft än övriga stövlar. En hoppstövel är däremot mjuk i skaftet och har ofta en snörning över vristen som möjliggör att ryttaren kan flexa vristen och trampa ner hälen lätt. Vinterridstövlar finns i olika modeller, många med vattentät fotdel.

Gemensamt för alla ridstövlar är att de ska gå högt upp på benet. Efter en tids användning bildas gångveck och stöveln sjunker ihop. Köp din ridstövel så hög som möjligt och gå in den innan du börjar rida i den. Det finns hälkilar som höjer benet och underlättar användningen innan ridstöveln sjunkit ner. För att inte stöveln ska sjunka ihop för mycket och bli för kort så är det bra att alltid använda stövelhängare, stövelblock eller stövelsträckare.

Sköt om dina stövlar noga och använd produkter som rekommenderas. Absolut förbjudet att använda sadeltvål för rengöring då både färg och blankhet i lädret försvinner snabbt. Tänk även på att en ridstövel först och främst är till för att rida i! Inga ridstövlar mår bra av att användas i leriga hagar eller vid mockning.

Related Products