• Högteknologisk tävling-/hoppstövel med elegant och klassisk design i supermjukt och smidigt nappaläder.
  • Exklusivt figur-anpassad läst bidrar till att skon får ett mycket nätt och feminint intryck samtidigt som ergonomin och komforten är väl samordnad för att ge bästa tänkbara bekvämlighet.
  • Ovandelen av vristen är utrustad med snörning som underlättar på- och avtagning samt ökar komforten avsevärt då foten och vristen får möjligheten att flexa fram och tillbaka obehindrat.
  • Den övre delen av skaftet har elastiska inlägg, vilket i kombination med stark och tålig YKK ® Vislon zip, gör det lättare att sätta på och ta av stöveln. Skyddande läderväggar utanpå hela dragkedjan förhindrar slitage.
  • Yttersula utrustad med det nya patenterade Stirrup Control System 3 Lite. SCS3 är ett unikt system som erbjuder en hittills oöverträffad stabilisering vid all form av ridning samtidigt som stöveln förhindras att oönskat glida framåt i stigbygeln. SCS3 Lite är nättare och lite tunnare än orginalet SCS3.
  •  Hälen och främre trampdynepartiet är utrustade med Gel Tech stötdämpningsteknologi som minskar belastning och “trötthet” i fötter, knän och rygg. Gel Tech komponenter bidrar till att lindra stress på ligament och i knän medan ridning. Gel Tech hjälper även till att avlasta ligament och leder i det ofta vid ridning hårt belastade knäna.
  • MST stålgelänk som har en enastående unik design och är speciellt framtagen i syfte att öka vridstyvheten i skon samtidigt som den möjliggör att stötupptagningsförmågan blir maximal.
  • Ergonomiskt utformad, urtagbar EVA-BINDSULA med anti-bakteriell yta.

Ring oss gärna för rådgivning om storlekar och skaftmått innan du beställer! Då kan vi hjälpa till så att du får en ridstövel som passar.

Beställningsvara, leveranstid ca 1-2 veckor.

OBS! Ej öppet köp vid näthandel, endast returrätt om du köper/beställer dem i vår butik.

Färg

Svart, Brun

Skaftmått

Regular, Regular Plus, Regular Narrow, Long Narrow, Short Regular, Short Narrow, Short Extra Narrow

Storlek

36, 37, 38, 39, 40, 41, 42

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “mh supreme high rider”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Att tänka på vid köp av ridstövlar

Vi har över 35 års erfarenhet av att måtta ridstövlar, om du inte har möjlighet att komma in till vår butik så ring gärna innan du beställer så kan vi hjälpa dig med att få en stövel som passar!

Vi säljer ridstövlar av olika typer och fabrikat. Det finns ridstövlar för dressyr, hoppning och allroundridning. En dressyrstövel har en stabil hög bakkappa och ett hårdare skaft än övriga stövlar. En hoppstövel är däremot mjuk i skaftet och har ofta en snörning över vristen som möjliggör att ryttaren kan flexa vristen och trampa ner hälen lätt. Vinterridstövlar finns i olika modeller, många med vattentät fotdel.

Gemensamt för alla ridstövlar är att de ska gå högt upp på benet. Efter en tids användning bildas gångveck och stöveln sjunker ihop. Köp din ridstövel så hög som möjligt och gå in den innan du börjar rida i den. Det finns hälkilar som höjer benet och underlättar användningen innan ridstöveln sjunkit ner. För att inte stöveln ska sjunka ihop för mycket och bli för kort så är det bra att alltid använda stövelhängare, stövelblock eller stövelsträckare.

Sköt om dina stövlar noga och använd produkter som rekommenderas. Absolut förbjudet att använda sadeltvål för rengöring då både färg och blankhet i lädret försvinner snabbt. Tänk även på att en ridstövel först och främst är till för att rida i! Inga ridstövlar mår bra av att användas i leriga hagar eller vid mockning.

Related Products