• Exklusivt figur-anpassad läst bidrar till att skon får ett nättare och mer feminint intryck samtidigt som ergonomin och komforten är väl samordnad för att ge bästa tänkbara bekvämlighet.
  • Ovandelen av vristen är utrustad med elastisk snörning som underlättar på- och avtagning samt ökar komforten avsevärt då foten och vristen får möjligheten att flexa fram och tillbaka obehindrat.
  • Stark och tålig YKK® Vislon dragkedja baktill gör det lätt att ta av och på stöveln. Skyddande läderväggar utanpå hela dragkedjan förhindrar slitage.
  • Yttersula utrustad med det nya patenterade Stirrup Control System 3. SCS3 är ett helt nytt unikt system som erbjuder en hittills oöverträffad stabilisering vid all form av ridning samtidigt som stöveln förhindras att oönskat glida framåt i stigbygeln.
  • Hälen och främre trampdynepartiet är utrustade med Aergozone stötdämpningsteknologi. Aergozone-systemet är uppbyggt för att fokusera stöt-upptagningsförmågan vid gång då systemet kan minska belastningen av fötter, knän och rygg. Aergozone-systemet fungerar också med fördel vid ritt då de främre Aergozone-komponenterna bl.a. hjälper till att avlasta ligament och leder i det ofta vid ridning hårt belastade knäna.
  • MST stålgelänk som har en enastående unik design som är speciellt framtagen i syfte att öka vridstyvheten i skon samtidigt som den möjliggör stötupptagningsförmågan.
  • Tåliga elastiska paneler i skaftet för att ge en mer individuell passform.
  • Ergonomiskt utformad, urtagbar EVA-innersula med stötabsorberande Poron®-kuddar samt A.C.E-systemet som hjälper till att stimulera blod-cirkulationen i hela foten.

Ring oss gärna för rådgivning om storlekar och skaftmått innan du beställer! Då kan vi hjälpa till så att du får en ridstövel som passar.

Skaftvidd

Regular, Regular Plus, Regular Wide, Long Regular, Short Regular

Storlek

36, 37, 38, 39, 40, 41, 42

Färg

Svart

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “MH Richmond high rider dam”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Att tänka på vid köp av ridstövlar

Vi har över 35 års erfarenhet av att måtta ridstövlar, om du inte har möjlighet att komma in till vår butik så ring gärna innan du beställer så kan vi hjälpa dig med att få en stövel som passar!

Vi säljer ridstövlar av olika typer och fabrikat. Det finns ridstövlar för dressyr, hoppning och allroundridning. En dressyrstövel har en stabil hög bakkappa och ett hårdare skaft än övriga stövlar. En hoppstövel är däremot mjuk i skaftet och har ofta en snörning över vristen som möjliggör att ryttaren kan flexa vristen och trampa ner hälen lätt. Vinterridstövlar finns i olika modeller, många med vattentät fotdel.

Gemensamt för alla ridstövlar är att de ska gå högt upp på benet. Efter en tids användning bildas gångveck och stöveln sjunker ihop. Köp din ridstövel så hög som möjligt och gå in den innan du börjar rida i den. Det finns hälkilar som höjer benet och underlättar användningen innan ridstöveln sjunkit ner. För att inte stöveln ska sjunka ihop för mycket och bli för kort så är det bra att alltid använda stövelhängare, stövelblock eller stövelsträckare.

Sköt om dina stövlar noga och använd produkter som rekommenderas. Absolut förbjudet att använda sadeltvål för rengöring då både färg och blankhet i lädret försvinner snabbt. Tänk även på att en ridstövel först och främst är till för att rida i! Inga ridstövlar mår bra av att användas i leriga hagar eller vid mockning.

Related Products