Ariat®Ladies Heritage Contour Dressage Boot är en superfin stövel till absolut bästa pris!

Tillverkad av premium fullnarv skinn med en fullt läderfodrad insida och hel dragkedja bak.

Se måttabell för skafthöjder och skaftvidder!  Vidden mäts på vadens kraftigaste del, skafthöjden mäts sittande från häl till knäveck. Denna stövel är mjuk i skaftet så räkna med att den sjunker ner mer än en styv stövel. 

Ring oss gärna för rådgivning om storlekar och skaftmått innan du beställer! Då kan vi hjälpa till så att du får en ridstövel som passar. Stöveln är något stor i storleken!

Denna stövel är en specialbeställning och öppet köp gäller inte! Men kom gärna in i vår butik så hjälper vi dig med inpassning och lämnar då öppet köp även på dessa stövlar.

Storlek

3, 3,5, 4, 4,5, 5, 5,5, 6, 6,5, 7, 7,5, 8

Skaftvidd

Short Slim, Short Regular, Short Wide, Medium Slim, Medium Regular, Medium Full, Medium Wide, Medium X-Wide, Tall Slim, Tall Regular, Tall Full, Tall Wide

Färg

Svart, Brun

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “ariat heritage contour dressage”

Your email address will not be published. Required fields are marked

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Att tänka på vid köp av ridstövlar

Vi har över 35 års erfarenhet av att måtta ridstövlar, om du inte har möjlighet att komma in till vår butik så ring gärna innan du beställer så kan vi hjälpa dig med att få en stövel som passar!

Vi säljer ridstövlar av olika typer och fabrikat. Det finns ridstövlar för dressyr, hoppning och allroundridning. En dressyrstövel har en stabil hög bakkappa och ett hårdare skaft än övriga stövlar. En hoppstövel är däremot mjuk i skaftet och har ofta en snörning över vristen som möjliggör att ryttaren kan flexa vristen och trampa ner hälen lätt. Vinterridstövlar finns i olika modeller, många med vattentät fotdel.

Gemensamt för alla ridstövlar är att de ska gå högt upp på benet. Efter en tids användning bildas gångveck och stöveln sjunker ihop. Köp din ridstövel så hög som möjligt och gå in den innan du börjar rida i den. Det finns hälkilar som höjer benet och underlättar användningen innan ridstöveln sjunkit ner. För att inte stöveln ska sjunka ihop för mycket och bli för kort så är det bra att alltid använda stövelhängare, stövelblock eller stövelsträckare.

Sköt om dina stövlar noga och använd produkter som rekommenderas. Absolut förbjudet att använda sadeltvål för rengöring då både färg och blankhet i lädret försvinner snabbt. Tänk även på att en ridstövel först och främst är till för att rida i! Inga ridstövlar mår bra av att användas i leriga hagar eller vid mockning.

Related Products