Glucosamin – medverkar vid återskapandet av ledbrosk och är välkänt för sina positiva effekter på hästar med slitna leder. Glucosamin tas lätt upp i mag- och tarmkanalen då den föreligger som glucosaminsulfat. Sulfaten tillför svavel vilket också är nödvändigt i broskuppbyggnad.

Chondroitinsulfat – förstärker glukosaminens verkan och hjälper till att förhindra nedbrytning av ledbrosket vid skada eller ökad belastning.

MSM – medverkar vid cellbyggnad i hela kroppen, genom att förbättra cellens möjlighet till utbyte med blodet av näring, syre och avfallsprodukter.

  • Förhindrar nedbrytningen av ledbrosket.
  • Upprätthåller god rörlighet hos hästar i träning.
  • Motverkar stelhet i hästens leder.
  • Hjälper uppbyggnad av leder, brosk, senor och bindväv.
  • Verkar återuppbyggande samt förbättrar blodcirkulationen och syreupptagningen.
  • Registrerad hos Jordbruksverket.
  • Innehåller inga dopingsubstanser.

Användning: Rekommenderas till yngre hästar efter hårdare tävlings- och träningsperioder samt till äldre hästar med begynnande ledstelhet. VIMITAL Joint Rebuild ges normalt som ett extra tillskott under en ”behandlingsperiod” på 2-4 veckor, beroende på hästens ålder och status.

Vi rekommenderar att man samtidigt påbörjar dagligt tillskott av VIMITAL Hyaluron 100. När Joint är slut (efter 14 eller 28 dagar) fortsätter man med endast Hyaluron för att förebyggande ge ledvätskan bästa möjlighet att smörja lederna och minska slitaget. Om den äldre hästen uppvisar ökad stelhet efter avslutad kur, kan Joint Rebuild ges som underhållande tillskott i 1/3 dos. Bestående direkt hälta ska alltid undersökas av veterinär!

Tänk på att det bästa skyddet för lederna är vältränade och smidiga muskler! Kontrollera MSM tillgången i din foderstat. Läs mer under VIMITAL MSM.

 

Innehåll per 60ml

Glucosaminsulfat – KCL 7,5 gr
MSM (kelaterad) 20 gr
Chondroitinsulfat 3,75 gr
Mangan 25 mg

Dosering

l60 ml/dag till häst (550 kg) i foder fördelat på minst 2 givor. Räcker till en rehabiliteringsperiod i 14 dagar per förpackning.
Övriga i proportion till kroppsvikt eller enligt veterinärs föreskrift.

Karens

Tävlingskarens 96 tim.

Recensioner

Det finns inga produktrecensioner än.

Bli först med att recensera “Joint Rebuild (Form) Vimital”

Värt att titta på!