Används både som svettäcke, transporttäcke och i boxen under de varma årstiderna. Täcket kan med fördel användas före träning/tävling för att förvärma musklerna och efter träning/tävling för att hjälpa musklernas återhämtning.

Täcket har en insida av polypropylen med insmälta keramer och utsidan innehåller polyester. För att minska risken för skav och uttänjning är täcket förstärkt runt halsöppningen och rygglinjen med ett polyestertyg och ryggband. Fleecetäcket har teddyfoder vid manken, dubbla bogspännen (bältesknäppning) och kryssgjordar med snabbknäppning.

Storlek

115 cm, 125 cm, 135 cm, 145 cm, 155 cm, 165 cm

Färg

Svart

Tvättråd

Tvättas i högst 40 grader med skonsamt tvättprogram.

När behöver hästen ett täcke?

Behovet av täcke varierar och flera faktorer spelar in, innan man rutinmässigt börjar använda täcke till sin häst bör man se över följande faktorer:

Hårremmen, hästar som sätter tjock vinterpäls och inte klipps behöver oftast inte täcke. När det blir kallt ställer sig hårstråna upp, vilket ger en isolerande effekt med den varma luften samlad nära huden. Tränande hästar klipps ofta, för att de lättare ska bli av med överskottsvärmen efter ridning och för att torka snabbare. Klippta hästar ska alltid ha täcke, ett inte allt för tjock i stallet och ett som värmer ordentligt i hagen.

Ålder och hälsotillstånd, gamla hästar och konvalescenter kan ha svårare att hålla värmen än en häst i bästa form och ålder. Se upp med konvalicenter –de fryser lättare. Genom att täcka dem slipper de använda så mycket energi till att hålla värmen.

Foder och hull, välj mellan täcke och ökad högiva, hästen kan själv producera värme genom att äta. Ju kallare det är ute desto mer foder behövs för att hålla kylan borta. En häst med ett bra lager underhudsfett har god isolering.

Related Products