Paddarna användas också förebyggande som nattbandage eller efter ett hårt pass så att återhämtningen blir lite lättare och träningsvärken mindre. Benskydden Royal är mycket lätta och snabba att ta på och av och du slipper lindor och lösa paddar. Benskydden har ett ytterhölje av extra slitstarkt neopren och en ”fluffig” avtagbar inre padd tillverkad i det speciella Back on Track materialet. Neoprenhöljet är formsytt för att nå en optimal passform över kotan och är utformade för att täcka från kronranden till ett par centimeter upp över hasen eller carpus.

Produkterna är gjorda av polyestertrådar, i vilka man smält in ett keramiskt pulver. Keramiken reflekterar värme från kroppen. (Kineserna säger att värmen kommer åter i det infraröda våglängdsområdet.) Effekten finns alltid där då pulvret inte kan lossna från polyestertrådarna. Produkten håller så länge som tyget håller ihop. T.ex har Digger Crown använt samma paddar i mer än 1 år. Eftersom man lindar fast paddarna med en linda skyddar lindan från mer omfattande yttre slitage.

Hästarnas ytliga blodkärl gör att behandling med Back on Track fungerar extra bra. Värmen som bandagen alstrar leder till ökad blodgenomströmning. Detta gör så att inflamationer dämpas, läkning påskyndas och svullnader går ner. Tyget används som vanligt stallbandage, nattbandage, transportbandage eller för uppvärmning innan (eller under) träning och tävling. Back on Track kan användas för behandling av kotledsinflammationer, gallor, gaffelbandsskador, muskelömhet eller i förebyggande syfte .

Användningsråd:

Alla Back on Track-produkter ska börja användas gradvis. Använd produkten max 4 timmar de första 2-3 dagarna. Kroppen får då möjlighet att vänja sig vid den effekt som tyget ger.

Anledningen till att vi rekommenderar att man inleder med max 4 timmars användning är att en del människor upplever smärta i början. Hos häst och hund yttrar det sig som en svullnad. Detta beror på den ökade blodgenomströmningen, vilket faktiskt är ett gott tecken på det keramiska tygets effekt. Den initiala smärtan eller svullnaden kan uppstå redan efter någon eller några timmars användning. Man bör då låta bli att använda produkten mer samma dag och istället introducera den försiktigt och mer gradvis de följande dagarna. Efter introduktionsperioden bör man öka användningen till minst 8 timmar per dygn, gärna längre. Redan efter någon timme upplevs ofta en positiv inverkan på spända muskler och stela leder. Mer ihållande tillstånd kan behöva flera dagar, upp till 10-20 dagar, innan man uppnår önskat resultat.

Efter de inledande 2-3 dagarna är det viktigt att fortsätta använda produkten intensivt minst 10, gärna 20 dagar, innan man utvärderar effekten. Eftersom det keramiska tyget reflekterar mer av kroppens värmestrålning när vi rör på oss blir effekten störst om vi bär produkten när vi är aktiva. Men Back on Track verkar även vid vila, också när vi sover.

Fortsätt och använd produkten enligt det mönster du själv kommer fram till eller använd den i 2 veckor och gör ett uppehåll den 3:e veckan, det senare för att undvika tillvänjning. Känsligheten för denna tillvänjning är individuell. För maximal nytta ska det keramiska tyget vara i direkt kontakt med huden (om nödvändigt kan ett tunt bomullstyg läggas mellan).

 

Stolrlek

S (35×40 cm), M (40×40 cm), L (45×40 cm), XL (50×45 cm)

Färg

Svart

Material

Tyg: 100% Polypropylen keramtextil, Stoppning 100% Polyester keramfiber, Skal: 100% Neopren

Tvättråd

Fintvätt 40 grader

Lite om benlindor

Benlindor används för att ge benen stöd och skydd när man rider eller för att minska svullnader under natten i boxen.

Fleecelindor, används både som rid- eller stallbandage. Vid ridning är det inte helt nödvändigt att använda padd under, men padden jämnar ut tryck över senan vid skarvarna så det är aldrig fel att även där använda en tunn padd. Som nattlindor ska man däremot alltid använda padd då det är själva padden som värmer och ger effekten av bandageringen.

Elastiska benlindor måste man alltid ha paddar under så att de inte dras åt för hår. Då kan dom i stället ha motsatt verkan och skada benet.

Kombi lindor, är lindor med halva delan av fleece och andra halvan av elastiskt material.

Fleecedelen läggs direkt mot hästens ben och ersätter då padden. Har du en häst som är svullen i benen, lätt får gallor eller är skadad så kan du linda hästen över natten för att öka värmen och hålla cirkulationen igång. Du ska då använda tjocka värmande paddar med eller utan liniment och linda med en vanlig linda, elastisk eller fleece.Där är det själva padden som är viktig, lindan är bara till för att fästa själva padden. Det finns specialpaddar för detta ändamål med tjock vadderad padd och neoprene överhölje i ett. Mycket effektiva och lätta att ta av och på.

Back on Track har keramiska trådar invävt i materialet.

De keramiska trådarna gör att det värmer, vilket  läker skador fortare. Många använder BoT paddar varje natt i förebyggande syfte.

När du bandagerar ska det ska vara jämnt lagda varv med samma tryck över hela benet, padden och lindan ska ligga åt samma håll. Lindan ska sluta högst upp på utsidan av benet och har du knytband får knuten inte sitta över senan. Svårast är att linda lagom hårt. Sitter lindorna för hårt kan de trycka på hästens känsliga skenben och skada senorna. Sitter de för löst gör de inte någon nytta och kan även vara en allvarlig olycksrisk ifall de skulle lossna.

Tänk på att en felaktig bandagering kommer att skada mer än det skyddar!

Related Products